Wie zijn de mensen achter Studio Future Focus?

Jorren van der Schaaff

“Ik zie een duurzame wereld voor me waarin iedereen de kans krijgt om zijn of haar unieke talent te ontwikkelen. Bedrijven die hier hun steentje aan bijdragen, inspireren mij. Daarom zet ik ze met veel plezier in de spotlights. Licht, camera… actie!

Lees meer


Wouter Kamermans

“Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in films en videografie. Na het jarenlang enkel voor mezelf te hebben gedaan, is het een leuke uitdaging om mijn hobby ook voor anderen in te zetten. Samen redden we de wereld, net als in de film!”

Lees meer


Over Jorren

Ik ben Jorren, de Duurzame Avonturier

Ik droom van een wereld waarin we goed omgaan met mensen, dieren, de natuur, energie en materiaal,
Maar dat was niet altijd zo. Een 2019 werd ik toevallig in een TED talk g geconfronteerd met grote multinationals die mensen en de planeet schaamteloos uitbuiten voor korte termijn winsten. Ik zag hoe ze simpelweg mensenlevens en vervuiling inruilen voor geld. Daarbij maken ze een hoop schade en  ze komen er vaak nog mee weg ook. Ik kon mijn oren niet geloven, zo misselijkmakend vond ik dat… Sindsdien heb ik dat niet meer losgelaten en is mijn duurzame avontuur begonnen.

Dat begon met de vraag: Als de wereld zo slecht in elkaar zit, hoe moet het dan wél? Want de oplossing is nog niet gelijk in zicht.

Hoe dan wel?

De manier waarop spullen worden geproduceerd, hoe mensen wonen, eten en reizen hebben allemaal een impact waarvan ik me als kind nooit bewust was. Toen ik leerde welke impact ík maak op het milieu en klimaat, wilde ik het per se anders doen, duurzamer. Dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn. Om de verantwoorde keuze te maken, moest ik ineens dingen laten of juist een stap extra zetten, soms moet ik ergens meer voor betalen of er langer op wachten en kan ik ook niet meer met mijn familie mee op vliegvakantie. Ik maak deze keuzes, niet omdat het leuk of makkelijk is, maar gewoon omdat het het juiste is om te doen.

Waarom doe ik dit?

Als samenleving verduurzamen we gelukkig steeds meer, maar ik zie dat de politiek vaak achterloopt met helpende wetgevingen en als individu maak ik geen schijn van kans tegenover de grote industrieën die blijven vervuilen. Het zijn juist ondernemers die de wereld echt beter maken met oplossingen die steeds duurzamer zijn zónder dat we daarbij in te hoeven leveren op comfort en levensgeluk. 

Wat mij betreft moet het leven ook wel leuk blijven! Want een goed leven op een kapotte aarde gaat hem niet worden, maar een slecht leven op een planeet in topconditie, heeft ook niet zo veel zin. Het is in de meeste gevallen nog niet makkelijk om duurzame alternatieven te vinden die het leven letterlijk en figuurlijk schoner maken. Daarom maak ik ondernemers met een duurzame missie zichtbaar zodat iedereen hun duurzame producten en diensten wél weet te vinden. Zo zet ik mijn talent voor videografie in en draag ik bij aan een wereld waar ik zelf graag in wil leven. En uhm, ik denk dat ook onze kleinkinderen later blij zullen zijn met een leefbare aarde 😉

Als het gaat over duurzaamheid, wil ik alles van begin tot eind begrijpen. Bij het maken van de video’s voor een duurzaam bedrijf, gaat er bij mij een vuurtje aan en komen we altijd tot de kern van het verhaal. Het is leuk om mooie video's te maken en een goed verhaal vertellen, maar waar het écht om gaat is een positieve afdruk op de wereld achterlaten. En daarvoor hebben duurzame bedrijven klanten nodig, héél veel klanten. En juist dát kan je voor elkaar krijgen met video's die mensen raken.

Als je me zou kennen, zou je weten:

 • Dat ik onderweg en tijdens het sporten altijd podcasts of boeken luister. 
 • Ik kan echt uren praten over duurzaamheid, persoonlijke ontwikkeling, techniek en ondernemen.
  Dat doe ik natuurlijk in mijn podcast: “De Duurzame Avonturier” 
 • Als echte Gouwenaar baal ik dat er nog geen écht lekkere vegan kaas is. (tips zijn welkom!)
 • Ik kan niet wachten op de dag dat ik in een auto op zonne-energie op vakantie kan gaan naar Schotland. (op de foto waren we in Glencoe 😊

Ook weet ik dat:


 • Bedrijven die zich niet expliciet inzetten voor een duurzamere wereld, geen bestaansrecht hebben en uiteindelijk vanzelf zullen verdwijnen.
 • Als je onzichtbaar bent, kan je de wereld niet veranderen.
  Om je volle potentie te bereiken, heb je (véél) video’s nodig.

Wil je meer positieve impact maken?

Wij helpen je heel graag!

Over Wouter

Ik ben Wouter, geboren op jonge leeftijd in een gezin en land zonder zorgen.

Een dak boven mijn hoofd, eten op tafel, een liefdevolle omgeving, onderwijs, vakanties en een mooie aarde waren allemaal dingen die ik als kind heel vanzelfsprekend vond. Naarmate ik ouder werd en meer over de wereld leerde door tv, internet, documentaires en school, besefte ik dat ik enorm bevoorrecht was en dat we deze wereld niet zomaar voor lief kunnen nemen. Dit heeft me geleerd om dankbaar te zijn voor wat ik heb, maar ook om een stuk bewuster in het leven te staan. Als kind is het acceptabel om egoïstisch te zijn, als volwassene kun je beter weten.

Mijn passie

Bewegend beeld heeft mij al van jongs af aan geïnteresseerd. Met een compactcamera maakte ik stopmotion filmpjes van mijn knuffels, en later filmde ik samen met Jorren onze eigen stomme (stille🤫) films met vrienden en familie. Tegelijkertijd groeide mijn liefde voor films en documentaires. De manier waarop ze je op een bepaalde manier kunnen laten voelen en een boodschap mee kunnen geven vind ik geweldig. Dit liet me beseffen hoe groot de kracht van film is.

Omdat ik ook belangstelling en aanleg heb voor techniek, heb ik Electrical Engineering gestudeerd. Tijdens deze opleiding heb ik gezien hoe belangrijk de rol van technische innovatie van bedrijven is voor onze toekomst. Toen Jorren me daarom vroeg om samen een videoproductiebedrijf te starten waarmee we ons richten op maatschappelijk verantwoorde ondernemingen, zag ik ineens in hoe mijn beide interesses perfect hand in hand gingen.

Waarom doe ik dit?

Ik ben van mening dat we als mensen wel onze leefstijl moeten veranderen, maar niet hoeven in te leveren op ons geluk om een duurzame aarde te kunnen waarborgen. In een kapitalistische wereld waarin we stemmen met onze portemonnee, ligt deze verantwoordelijkheid om te veranderen grotendeels bij ons consumenten, door voor duurzame opties te kiezen.


Gelukkig zijn er – en komen er steeds meer – duurzame opties op de markt, ze moeten alleen nog de norm worden. Dat is waar ik met Studio Future Focus graag aan wil werken. Met de kracht van video wil ik de bekendheid vergroten van bedrijven die deze duurzame opties aanbieden, of die op een andere manier een positieve bijdrage leveren in de wereld.

Met mijn passie en vaardigheden draag ik zo op mijn manier een steentje bij aan een milieu waar we nog generaties lang van kunnen genieten.

Als je me zou kennen, zou je weten:

 • Dat ik geen genoeg kan krijgen van films. Ik kijk er zoveel mogelijk en mijn favoriete genre is western.
 • Dat ik als het mogelijk is, altijd reis met het OV.
 • Dat ik nooit uitgeleerd ben, er zijn weinig onderwerpen die me niet interesseren.
 • En dat ik houd van sporten en actief zijn, spierpijn zit mij niet dwars!


Ook weet ik dat:


 • Het werken aan duurzaamheid enorm demotiverend kan zijn als je ziet hoe grote vervuilers geen tekenen van stoppen tonen, en je toch brutaal genoeg moet zijn om te geloven dat je als individu een verschil kan maken.

 • De duurzame ondernemers die zo ver op deze pagina zijn gekomen dat ze dit lezen, heel erg geïnteresseerd zijn in een inspirerende video, gemaakt door gelijkgestemden.😉

Aan de slag met video voor jouw bedrijf?

Wij helpen je graag!